Presentació

(c) Antoni Bernad

Aquest web és part del treball que duu a terme el Grup Literari – Mirall de Glaç d’Amics de les Arts i Joventuts Musicals de Terrassa per mantenir viva la memòria i difondre l’obra d’Agustí Bartra, poeta, novel·lista i dramaturg, i Anna Murià, assagista, traductora i periodista, dues figures cabdals del panorama literari català del segle XX.

Bartra i Murià van mantenir una especial relació d’afecte amb Terrassa —on van instal·lar-se el 1971, després de més de 30 anys d’exili— i amb diverses persones vinculades a Amics de les Arts i Joventuts Musicals, com els ex-presidents Jaume Canyameres o Salvador Alavedra, que van ajudar el matrimoni d’escriptors a instal·lar-se a la ciutat.

L’Arxiu Històric Comarcal de Terrassa conserva un important llegat documental de Bartra i Murià, i de la mà d’Amics la ciutat ha acollit sengles imposis sobre l’obra d’Agustí Bartra, celebrats el 1987 i el 2008.

L’entitat ha estat i és també coorganitzadora de diversos premis literaris —de poesia, assaig, memòries, narrativa jove— i amb aquest web vol oferir un punt de trobada per a totes les persones interessades en la vida i l’obra d’Agustí Bartra i Anna Murià. Us oferim informació exhaustiva sobre el dos autors i us convidem a fer-nos arribar qualsevol suggeriment que tingueu.